LED Ekran ve Kiralama Hizmetleri

11.07.2018

Led Ekran Kiralama

Teknolojinin gelişmesi ile yaşamımıza giren LED ekran teknolojisi gündelik işlerimizi kolaylaştırma adına önemli yenilikleri de beraberinde getirmiştir. Günümüz teknolojik şartlarında ve mevcut ürün çeşitliliği içeresinde, LED ekranı diğer ürünlerden daha avantajlı kılan ayırt edici özellikleri mevcuttur. Aşağıda, LED ekran teknolojinin ne olduğuna, bu teknolojinin hayatımıza neden bu kadar hızlıca girdiğine ve LED ekran kiralama hizmetlerimize dair konuları daha detaylı olarak ele almaya çalışacağız. 

LED ve LED Ekran 

“Light Emitting Diode” teriminin kısaltılması olarak kullanılan LED kavramı, Türkçe’deki açılımı “Işık Yayan Diyot” olarak kullanılabilir.  Işık yayan diyotlar  LED'ler), elektrik enerjisini doğrudan tek bir rengin ışığına dönüştüren katı hal cihazlarıdır. LED’ler  “Soğuk” ışık üretimi teknolojisini kullandıkları için ışık üretmeyen ısı şeklinde enerji harcamazlar. LED’ler yarı iletken olarak kabul edilirler, gün ışığında daha verimli çalışmaktadır ve klasik lamba ya da ampullere göre daha verimli, sağlam ve stabildirler. 

Güneş ışınları altında daha verimli çalışabilmeleri, dış etkenlere karşı dayanıklı olmaları ve modüler yapıları ile istenilen boyut ve çözünürlükte tercih edilebilmeleri en önemli özellikleri arasında yer alır.

LED ekran ise, böyle özel üretim ve kaliteli LED’lerin bir araya getirilmesi, elektronik çipler aracılığıyla kontrol edilmesi ve böylelikle her bir LED’den farklı ışık güçleri elde edilerek oluşturulur. Bir diğer deyişle, LED ekran teknolojisi; ekranın çeşitli noktalarındaki renklerin elektronik çiplerden oluşan bir kontrol sistemi tarafından, ilgili noktalarda yer alan kırmızı, yeşil ve mavi renkli LED parlaklıklarının düzenlenmesi ve ayarlanması ile ortaya çıkan teknolojidir. 

LED Ekran Özellikleri

LED ekran teknolojisini alternatiflerinden üstün kılan ve bu teknolojinin günümüzde bu kadar yaygın hale gelmesinin birçok sebebi vardır. Bu sebepler içerisinde en çok göze çarpan unsurlar aşağıdaki gibidir; 

  • LED ekranlar  teknik prodüksiyon itibariyle yüksek ışık gücüne sahiptirler ve bugüne kadar üretilen diğer görsel ürünlere kıyasla daha uzun ömürlüdürler.
  • LED ekranlar gün ışığında ve dışarda görüntünün net bir şekilde görülebilmesi için ihtiyaç duyulan minimum ışık gücüne sahiptirler. Bu özellikleri sayesinde gün ışığında gayet verimli çalışırlar. 
  • Günümüz itibariyle, LED ekranlar gün ışığında ve özellikle açık havada sergiledikleri performans ve yüksek verim sayesinde tanıtım ve reklam amaçlı olarak, çeşitli sektörlerde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Söz konusu ekranları, sokakta dolaşırken reklam boardları şeklinde, stadyumlarda skorboard olarak ve AVM’lerde tanıtım ekranları olarak görmek mümkündür.
  • LED ekranlar, bilgisayarlar aracılığıyla ihtiyaca göre uzaktan veya yakından, bilgisayara takılan ek bir aparat aracılığıyla kontrol edilebilir. Yine bu ekranlar ek aparat ve uygulamalar aracılığıyla kamera gibi cihazlara da bağlanabilmektedir. 

LED Ekran Maliyeti ve Kiralama Hizmetleri

LED ekran teknolojisinin maliyeti, ihtiyaç duyulan ve talep edilen özelliklerin niteliğine bağlıdır. Bu özellikler içerisinde ekran çözünürlüğü ve ekran boyutu maliyetin belirlenmesinde baz alınan en temel etkenlerdir. Gereksinim duyulan ekran çözünürlüğü arttıkça maliyet de artmaktadır. Yine talep edilen ekran büyüklüğü ne kadar fazla olursa, LED ekran için ödenmesi gereken bedeller de o kadar yüksek olmaktadır. 

Çok farklı kullanım alanları bulunan LED ekran teknolojinden günümüz şartlarında yararlanmak çok daha kolay ve ucuzdur. Eskiden LED ekran teknolojisinden yararlanmak isteyenlerin sadece satın alma opsiyonu mevcutken, bugün artık bu tarz ekranları kiralama hizmetlerinden yararlanmanız da oldukça mümkündür. Ayrıca, LED ekran konusunda faaliyet gösteren firma sayısı da eskiye nazaran fazla olduğu için ihtiyacınızı tatmin edici bir şekilde karşılamanız çok daha kolaydır.  Ancak, LED ekran teknolojisine erişim kolaylaşsa ve ucuzlasa da, bu alanda kaliteli hizmet sunan firma sayısı oldukça azdır. 

Firmamız, LED ekran kiralama hizmetleri konusunda kaliteli ve profesyonel hizmet firmalar arasında yer almaktadır. Firmamız, teknik prodüksiyon ekibi ve kaliteli ekipmanıyla LED ekran kiralama hizmetleri konusunda bütün talep ve ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Bu konudaki talebinizin tüm beklentileriniz de göz önüne alınarak karşılanmasını istiyorsanız tereddüt etmeden bizimle irtibata geçebilirsiniz.